FrOsen.ro

Title

Frosen by design - mobilier si accesorii din inox

Description

În 1896 arhitectul american Louis Sullivan spunea că "Funcţiunea primează asupra formei", dicton ce va influenţa creaţia de arhitectură si design si va atrage multe polemici pe această temă. Indiferent de acestea, doctrina estetică a incurajat arhitecţii in a proiecta structuri in care programul interior dictează forma exterioară, fără considerente tradiţionale de tipul simetriilor axiale sau proporţiilor clasice. După al doilea război mondial din curentul Bauhaus au rezultat arhitecţi precum Walter Gropius and Ludwig Mies van der Rohe, ale căror creaţii s-au incadrat in aceste norme, ulterior curentul funcţionalist devenind un principiu de bază ce se află si in stilurile contemporane.

Aforismul lui Mies van der Rohe, "Less is More" (trad: "Mai puţin inseamnă mai mult"), parte a curentului minimalist ce a definit anii '60 si care a influenţat atât arhitectura precum si artele vizuale si muzica, înclină in a focaliza atenţia asupra obiectului strict ca obiect, reducând conţinutul si forma sa de expresie la o cât mai mare simplicitate.

Arhitecţii finlandezi Eliel Saarinen şi Alvar Aalto au influenţat major designul scandinav şi faptul ca au definit un nou stil in arhitectură este recunoscut pe plan mondial. Mobilierul şi elementele de design scandinav (in mod special folosirea pe scară largă a sticlei, metalului, lemnului si ceramicii) sunt răspândite in intreaga lume.

read more

Additional Information

Related DomainsRetrieved from "http://aboutus.com/index.php?title=FrOsen.ro&oldid=32112010"