Mec.md

Title

Pagina principala

Description

Pe parcursul ultimilor ani, Guvernul Republicii Moldova a adoptat si a promovat un numar important de reforme regulatorii avand drept obiectiv accelerarea cresterii economice si reducerea nivelului saraciei. Republica Moldova face pasi consecventi pentru implementarea Planului de aderare la Uniunea Europeana, fapt care impune elaborarea masurilor ce ar asigura o continuitate pe termen lung a procesului de crestere economica a tarii prin prisma competitivitatii si productivitatii sectorului real a economiei.

Conform Strategiei de Crestere Economica si Reducere a Saraciei si in scopul promovarii ulterioare a Reformei Regulatorii, Guvernul Republicii Moldova a lansat proiectul “Ameliorarea Competitivitatii”, drept obiectiv fiind sporirea competitivitatii intreprinderilor prin imbunatatirea mediului de afaceri si modernizarea Sistemului de Metrologie, Standardizare, Testare si Calitate (MSTQ).

Aceasta componenta va contribui la efortul general al guvernului in domeniul imbunatatirii mediului de afaceri, inclusiv sustinerea continua la elaborarea strategiei reformei regulatorii, consolidarea capacitatii institutionale pentru de-reglementare, si introducerea Evaluarii Impactului Regulatoriu (RIA) in procesul legislativ din Moldova. Agentia principala responsabila pentru aceasta componenta va fi Ministerul Economiei si Comertului.

read more

Additional Information

Related DomainsRetrieved from "http://aboutus.com/index.php?title=Mec.md&oldid=37086547"